Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basi colorate
- 430 g di latte
- 270 g di burro morbido a pezzi
- 600 g di zucchero
- 400 g di farina tipo 00
- 2 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 2 pizzico di sale
- 6 albumi
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- colorante alimentare in polvere viola, azzurro, verde q.b.
- colorante alimentare in polvere giallo, arancione, rosso q.b.
Crema al formaggio
- 70 g di zucchero
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 500 g di formaggio fresco spalmabile
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaio di estratto di vaniglia naturale
Terminare la preparazione
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 50 g di codette colorate (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2569 kJ / 614 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Red velvet cake
1h 15min
Crema al burro al cacao
10 Min
Macaron al cioccolato
24h
Cake pops
4h 25min
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1h
Cream tart
4h
Freakshake gusto macarons
2 Std. 40 Min
Danish layer cake
4h
Muffin glassati
1h
Torta Red velvet
3 Std.