Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basi colorate
- 430 g di latte
- 270 g di burro morbido a pezzi
- 600 g di zucchero
- 400 g di farina tipo 00
- 2 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 2 pizzico di sale
- 6 albumi
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- colorante alimentare in polvere viola, azzurro, verde q.b.
- colorante alimentare in polvere giallo, arancione, rosso q.b.
Crema al formaggio
- 70 g di zucchero
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 500 g di formaggio fresco spalmabile
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaio di estratto di vaniglia naturale
Terminare la preparazione
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 50 g di codette colorate (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2569 kJ / 614 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Muffin arcobaleno
1h
Donuts
4h 25min
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Éclaires al cioccolato
4h 50min
Torta party-pops
2h 10min
Cake pops
4h 25min
Ganache al cioccolato bianco
12h 20 min
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 min
Blu frosting cupcake
1h 30min
Cream tart
4h
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1h
Waffles alla panna
1 Std. 15 Min