Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 200 g di zucchero
- 30 g di zucchero vanigliato, fatto in casa
- 3 uova
- 200 g di farina tipo 00
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di lievito in polvere per dolci
- 80 g di latte
- 200 - 250 g di frutti rossi misti freschi (es. ribes, mirtilli etc.), lavati e asciugati
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3963 kJ / 938 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta sprint di albicocche
45 Min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Torta alle pesche
1h 10min
Torta di nocciole del Piemonte
1h 15min
Torta di mele e nocciole
1h
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45 Min
Plumcake con cioccolato e pesche
55 Min
Torta al cocco
1h
Ciambella alle pesche
50min
Torta soffice alle fragole
2h
Plumcake alle mele
1h
Torta soffice mascarpone e fragole
1h 10min