Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 200 g di zucchero
- 30 g di zucchero vanigliato, fatto in casa
- 3 uova
- 200 g di farina tipo 00
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di lievito in polvere per dolci
- 80 g di latte
- 200 - 250 g di frutti rossi misti freschi (es. ribes, mirtilli etc.), lavati e asciugati
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3963 kJ / 938 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta sprint di albicocche
45 Min
Torta di ciliegie e mandorle
1 Std.
Torta alla macedonia di frutta
1 Std. 30 Min
Torta di farro alle mandorle e prugne
1h 5min
Torta all'uva rossa
1 Std. 40 Min
Torta di ciliegie
1 Std. 30 Min
Torta pesche, cannella e menta
1 Std.
Torta rovesciata alle pesche
1h 5min
Torta alle pesche
1 Std. 10 Min
Torta soffice alle fragole
2 Std.
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1 Std.
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min