![Pulpo a la parrilla con salsa romesco Pulpo a la parrilla con salsa romesco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7749D447-1558-41A1-A05B-97D5950FB4BD/Derivates/E9C6FB96-6EC6-423B-912C-7D2B10F5EC8C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pulpos cocidos (aprox. 800-900 g c/u)
Salsa romesco
- 50 g de almendras fritas con sal
- 2 ñoras (sin tallo ni semillas)
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 130 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 150 g de tomate triturado en conserva
- 20 g de vinagre
- 3 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 30.55 g
- Węglowodany
- 2.12 g
- Tłuszcz
- 21.44 g
- Błonnik
- 1.39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canelones con ceps al foie
2h 50 min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 Min
Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)
40min
Langostinos al romesco
15 Min
Tempura de verduras (masa japonesa para rebozar)
15 Min
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25 Min
Xató
15 Min
Chupitos de emulsión de escalivada con cocochas
50 Min
Berenjenas rellenas de pulpo y pera con salsa romesco
1h 40min
Canelones de pescado y marisco con bechamel trufada
1h 45min
Huevos de codorniz en champiñón sobre salsa duxelles
30 Min