Berenjenas rellenas con aderezo de yogurt al azafrán

Berenjenas rellenas con aderezo de yogurt al azafrán

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porciones

Składniki

Stuffed Aubergine
  • 3 berenjenas
  • 2 pizca de sal
  • 80 g de aceite de oliva
  • 100 g de trigo bulgur
  • 250 g de agua
  • 50 g de rabo de cebolla de cambray cortados en trozos
  • 100 g de pimiento rojo cortado en trozos
Yogurt de azafrán
  • 30 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 50 g de aceite de oliva
  • 1 cdita de azafrán
  • 1 diente de ajo
  • 180 g de yogur griego
  • 50 g de semillas de granada
  • 30 g de piñón, tostado
  • 20 g de hojas de albahaca fresca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 7 g
Kalorie 1653 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 10 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...