Urządzenia i Akcesoria
Berenjenas glaseadas con miso (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porciones
Składniki
-
aceite vegetal para engrasar
-
2 berenjenas (aprox. 250 g c/u)
-
4 cdas de pasta miso (e.g. 2 cdas de pasta miso blanco, 2 cdas de miso rojo)
-
20 g de mirin
-
15 g de azúcar
-
20 g de sake
-
160 g de agua
-
1 cdita de ajonjolí tostado para decorar
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porción
Białko
3 g
Kalorie
735 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MÁS QUE SUSHI
10 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Ensalada de hongos y alga wakame
45 min
Chutney de mango y tamarindo
20 min
Curry tailandés
40 min
Jocoque casero
15 godz.
Flor de calabaza rellenas de mousse de huitlacoche
6 godz.
Brochetas de pez espada con salsa Teriyaki
40 min
Hamburguesa trufada
40 min
Salsa holandesa
15 min
Baba ganoush
40 min
Sopa de lima yucateca
40 min
Bowl de açaí
10 min
Arroz para sushi
40 min