![Berenjenas glaseadas con miso (Nasu dengaku) Berenjenas glaseadas con miso (Nasu dengaku)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/096b928e-1e46-4d87-b54d-065f50a61668/Derivates/d382680b-90dd-45ef-88fc-613a57055ab3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite vegetal, para engrasar
- 2 berenjenas (aprox. 250 g c/u)
- 4 cdas de pasta miso (e.g. 2 cdas de pasta miso blanco, 2 cdas de miso rojo)
- 20 g de mirin
- 15 g de azúcar
- 20 g de sake
- 160 g de agua
- 1 cdita de ajonjolí tostado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tzimes de zanahoria
40min
Bolas de matza
50min
Noodles de tapioca en caldo de ajo rostizado
1 godz. 35 min
Curry con verduras
1ч. 10 мин.
Snack de garbanzos
Geen beoordelingen
Berenjenas rellenas con aderezo de yogurt al azafrán
50min
Tacos de lechuga
1h
Ratatouille quiche
1h 20min
Risotto de alcachofa
25min
Pastel de chocolate y chile
1h 15min
Poke bowl de arroz de coliflor
30min
Sopa fría de pepino y camarones
5 min