Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 tbsp circular kelp head (opcjonalnie)
- 10 g dried Japanese kelp (kombu), cut in squares (2 cm x 2 cm), rinsed
- 6 dried shiitake mushrooms, rinsed, soaked to soften for 30 minutes
- 300 g white radish, peeled, cut in chunks (2 cm)
- 4 slices fresh ginger, peeled
-
1
fresh red chilli
lub 1 dried chilli - 2 tbsp cold pressed sesame oil
- 2 tbsp 3-booster powder (see tip)
- ¼ tsp sea salt
- 2 tbsp light soy sauce
- 1 tbsp blackstrap molasses
- 200 g water
- 1 tsp molasses powder
- 1 tbsp balsamic vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Summer seafood soup
45min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30min
Yam Rice
45min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Stir-fried vegetables
10 min
Steamed Oyster Mushrooms
25 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min
Curry chicken
1h
Steamed Tapioca Kuih
50min