Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 tbsp circular kelp head (opcjonalnie)
- 10 g dried Japanese kelp (kombu), cut in squares (2 cm x 2 cm), rinsed
- 6 dried shiitake mushrooms, rinsed, soaked to soften for 30 minutes
- 300 g white radish, peeled, cut in chunks (2 cm)
- 4 slices fresh ginger, peeled
-
1
fresh red chilli
lub 1 dried chilli - 2 tbsp cold pressed sesame oil
- 2 tbsp 3-booster powder (see tip)
- ¼ tsp sea salt
- 2 tbsp light soy sauce
- 1 tbsp blackstrap molasses
- 200 g water
- 1 tsp molasses powder
- 1 tbsp balsamic vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1hod. 45min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1hod. 45min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Long Bean Rice
1 Std. 10 Min
Mushroom Meat Sauce
50 min.
Mushroom Meat Sauce
50 min.
Steamed Oyster Mushrooms
25min
Ginseng Wolfberry Bird's Nest
1h 5 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Hot and sour soup
20min
Summer seafood soup
45min
Rice Wine Chicken
30min