Sea Vegetable Stew

Sea Vegetable Stew

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
5 portions

Składniki

  • circular kelp head (opcjonalnie)
    3 tbsp
  • dried Japanese kelp (kombu) cut in squares (2 cm x 2 cm), rinsed
    10 g
  • dried shiitake mushrooms rinsed, soaked to soften for 30 minutes
    6
  • white radish peeled, cut in chunks (2 cm)
    300 g
  • fresh ginger peeled
    4 slices
  • fresh red chilli
    1
    1 dried chilli
  • cold pressed sesame oil
    2 tbsp
  • 3-booster powder (see tip)
    2 tbsp
  • sea salt
    ¼ tsp
  • light soy sauce
    2 tbsp
  • blackstrap molasses
    1 tbsp
  • water
    200 g
  • molasses powder
    1 tsp
  • balsamic vinegar
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 1 g
Kalorie 414 kJ / 99 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...