Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de cebolla, en trozos
- 4 dientes de ajo
- 180 g de pimiento rojo, desvenado y en trozos
- 20 g de aceite de oliva
- 50 g de salsa de soya
- 1 cubo de caldo de pollo
- 1 cdita de comino en polvo
- 10 g de chile chipotle adobado
- 40 g de miel
- 40 g de jarabe de maple
- 600 g de agua
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos
- 350 g de chícharos congelados
- 200 g de nuez de la india
- 5 ramitas de cilantro, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1718 kJ / 409 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Pollo al cilantro
35min
Pechugas a la reina
35min
Pollo con mole de San Fernando
45min
Entomatado de cerdo
1 Std.
Pescado con adobo
1 Std.
Pollo en chile mulato
30min
Caldo poblano
35min
Pescado a la veracruzana
30min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h