![Caldo poblano Caldo poblano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22EA8BDA-1A55-4900-81DF-9F043D4EE7BA/Derivates/2b9f7962-89e9-44ca-a248-e63734efb43b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de agua
- 2 cubitos de caldo de pollo
- 200 g de crema ácida
- 200 g de leche
- 450 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
- 3 chiles poblanos, asados, pelados y cortados en rajas
- 120 g de granos de elote blanco, fresco
- 130 g cebolla blanca, fileteada
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 937 kJ / 223 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de nopales con chile morita
30min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Sopa de chile ancho y requesón
30min
Sopa de nopales y huevo hilado
50min
Sopa de jitomate y elote
40min
Sopa de setas
35min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Sopa de nopales
45min
Crema de chile poblano
25min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min