Trancetti di cheesecake menta e cioccolato

Trancetti di cheesecake menta e cioccolato

4.2 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 porzioni

Składniki

Crema al formaggio
  • 165 g zucchero
  • 2 uova
  • 600 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 tuorlo
Base al cioccolato
  • 150 g di burro a pezzi
  • 120 g cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 3 uova
  • 250 g di zucchero grezzo di canna
  • 3 gocce di olio di menta piperita per uso alimentare (vedere consigli)
  • 130 g di farina tipo 00
  • 20 g di cacao amaro in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.4 g
Kalorie 1672 kJ / 398 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 35.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...