Torta mostruosa

Torta mostruosa

3.9 9 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Torta alla zucca
  • olio di semi di girasole q.b. per ungere
  • 300 g di polpa di zucca a pezzi
  • 4 uova
  • 160 g di olio di semi di girasole
  • 350 g di zucchero
  • 250 g di farina integrale
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 2 cucchiaini di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di sale
Crema al burro
  • 125 g di zucchero
  • 150 g di burro a pezzi
  • 300 g di formaggio fresco spalmabile
  • 10 g di succo di barbabietole
  • 50 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 6 lecca lecca
  • 3 pezzettini di cioccolato bianco a forma di triangolo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8 g
Kalorie 2495 kJ / 596 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...