Wersje kompatybilne
Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de sucre en poudre
Le cheesecake au chocolat
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g de biscuits secs, type Thé de Lu
- 150 g de biscuits sablés au beurre
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 350 g de fromage frais, type Philadelphia
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 3 gros œufs
Le nappage à la guimauve
- 3 blancs d'œufs (gros œufs)
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 2 c. à café de jus de citron
- 1 pincée de sel marin
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2259.3 kJ / 540 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake au caramel au beurre salé
12 Std.
Cheesecake chocolat blanc-noix de coco
55 min
Entremets aux deux chocolats
35min
Cheesecake marbré non cuit
4h 45min
Minicheesecakes au chocolat blanc
4h 45min
Cheesecake aux pommes
3h 30min
Cannelloni de crêpe à l'orange
45 min
Manguier
5h
Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)
3h 15min
Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti
3h 30min
Cheesecake à la vanille cuit
13h 30 min
Cheesecake framboises
5h