Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve

Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve

4.5 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 parts

Składniki

  • de sucre en poudre
    160 g
Le cheesecake au chocolat
  • de beurre doux coupé en morceaux
    100 g
  • de biscuits secs type Thé de Lu
    150 g
  • de biscuits sablés au beurre
    150 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    200 g
  • de fromage frais type Philadelphia
    350 g
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de cacao en poudre
    1 c. à soupe
  • d'extrait naturel de vanille
    ½ c. à café
  • gros œufs
    3
Le nappage à la guimauve
  • blancs d'œufs (gros œufs)
    3
  • de fécule de maïs
    1 c. à café
  • de jus de citron
    2 c. à café
  • de sel marin
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 540 kcal / 2259.3 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 34.9 g
Węglowodany 49.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...