Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve

Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve

4.5 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 parts

Składniki

  • 160 g de sucre en poudre
Le cheesecake au chocolat
  • 100 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 150 g de biscuits secs type Thé de Lu
  • 150 g de biscuits sablés au beurre
  • 200 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 350 g de fromage frais type Philadelphia
  • 150 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe de cacao en poudre
  • ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 3 gros œufs
Le nappage à la guimauve
  • 3 blancs d'œufs (gros œufs)
  • 1 c. à café de fécule de maïs
  • 2 c. à café de jus de citron
  • 1 pincée de sel marin

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6.7 g
Kalorie 2259.3 kJ / 540 kcal
Tłuszcz 34.9 g
Węglowodany 49.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...