Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 50 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 200 g chouriço s/ pele cortado em rodelas
- 3 dentes de alho
- 150 g tomate em pedaços
- 125 g pimentos vermelhos cortados em tiras
- 125 g pimentos verdes cortados em tiras
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- 12 fatias de pão alentejano cortado fino
- 24 filetes de anchova em óleo escorridos (100 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de polvo
1j 30 menit
Sanduíche de atum, tomate e pepino
30 Min
Salada de batata e camarão com molho cocktail
40 Min
Bruschetta com pesto e tomate
40 Min
Salada de lulas grelhadas com guacamole
30 Min
Salada à moda da Sicília
40 Min
Salada de camarão e pepino
20 Min
Camarão com molho cocktail
30 Min
Pernas de frango ao sal com batatas picantes
1 Std. 20 Min
Brusqueta com molho de tomate
2h 40 min
Salada de grão com vinagreta de pimentos
5 Min
Bruschettas de tomate e ricota
25 Min