Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g hortelã, só as folhas
- 15 g coentros
- 1200 g água
- 2 c. chá de sal
- 1000 g lingueirão fresco e bem limpo
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 150 g tomate em pedaços
- 80 g massa tipo pevide
- Pão torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1125.1 kJ / 268.9 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1789.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entrecosto agridoce
40min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30min
Creme de camarão
45 Min
Muzongué com musseque - Guisado de peixe com farinha de mandioca
3h 40min
Polvo guisado
55min
Sopa antiga de alho
1 Std. 10 Min
Creme de espargos e vieiras
45 Min
Sopa de bacalhau e marisco
1小时
Caldo de bacalhau
30min
Sopa de grão e linguiça
25min
Sopa grega de feijão (Fasolada)
30min
Orelha de porco de coentrada
1小时