Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em quartos
- 2 pés de hortelã
- 1 pau de canela
- 1 c. sopa de massa de pimentão
- 500 g carne de vaca cortada em pedaços pequenos
- 500 g frango cortado em pedaços
- 1 c. sopa de banha
- 500 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 1 pão de trigo duro cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2160 kJ / 516.3 kcal
- Białko
- 42.6 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 541.2 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de alho-francês
40 min
Cozer 700-1000 g de nabo
Nessuna valutazione
Sopa da pedra
1h 30min
Caldo-verde
40 min
Sopa da panela
30 min
Sopa de segurelha
40 min
Sopa antiga de alho
1h 10min
Caldo de cebola com ovo esfarrapado
40 min
Ovo estrelado
40 min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45 min
Misturas
1h