Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g broa de milho cortada em pedaços
- 800 g água
- 300 g couve p/ caldo-verde
- 4 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1 pitada de sal
- 200 g feijão-frade cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 833 kJ / 199.1 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 127.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de feijão-verde, grão e requeijão
35 min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h
Lombos de red fish e linguiça com cenoura à algarvia
45 min
Bites de café e avelã
50 min
Empadão da consoada
1h
Feijoada à marinheiro
1h
Arroz de chocos
35 min
Salada de grão e bacalhau
1h
Empadão de couve-flor
1h 35min
Sopa de feijão e espinafres
30 min
Arroz de cenoura
30 min
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50 min