Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g açúcar
- 1 - 2 c. sopa de canela em pó
- 1000 g leite
- 3 tiras de casca de limão
- 1 pau de canela
- 12 fatias de pão branco de véspera (2 cm de espessura aprox.) (ver dica)
- 20 g manteiga derretida p/ untar
- 2 ovos grandes
- 750 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 938 kJ / 225 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Formigos
35min
Bolo-rei escangalhado
6h
Doce branco e doce amarelo da romaria
1小时
Leite creme
25min
Fogaça
3hod.
Aletria de cortar à faca
35min
Pudim Abade de Priscos - TM6
1小时
Chiffon de chocolate ao vapor
1 godz. 5 min
Rabanadas
55min
Molotof ao vapor
30min
Bola de carne
1h 20min
Tarte de abóbora
1小时 35 分钟