Urządzenia i Akcesoria
Rabanadas a vapor
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fatias
Składniki
-
açúcar250 g
-
canela em pó1 - 2 c. sopa de
-
leite1000 g
-
casca de limão3 tiras de
-
pau de canela1
-
pão branco de véspera (2 cm de espessura aprox.) (ver dica)12 fatias de
-
manteiga derretida p/ untar20 g
-
ovos grandes2
-
água750 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fatia
Białko
6 g
Kalorie
938 kJ /
225 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Molotof ao vapor
30 min
Bola de carne
1 godz. 20 min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 godz.
Aletria de cortar à faca
35 min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45 min
Rabanadas
55 min
Formigos
35 min
Doce de chila
4 godz.
Doce branco e doce amarelo da romaria
1 godz.
Colchão de noiva
1 godz. 10 min
Pataniscas de bacalhau
50 min
Rojões com castanhas
2 godz. 40 min