Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bacalhau
- 150 g sobras de pão partido em pedaços
- 100 g leite
- 30 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 400 g curgete cortada em pedaços
- 400 g bacalhau fresco s/ pele e s/ espinhas cortado em pedaços
- ½ c. chá de sal
Béchamel
- 300 g leite
- 60 g farinha
- 30 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 450 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1h
Bacalhau espiritual
50min
Bacalhau espiritual
50min
Lasanha de peixe
1h 5min
Empadão de bacalhau com camarão e espinafres
1 Std. 10 Min
Not bacalhau com natas
30min
Empadão de javali
13 Std.
Bacalhau espiritual da Sena
1h 35min
Bacalhau com “natas”
50min
Lasanha de atum e espinafres
1h 15min
Bacalhau com natas
40min
Bacalhau à comadre
1 Std. 10 Min