Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bacalhau
- 150 g sobras de pão partido em pedaços
- 100 g leite
- 30 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 400 g curgete cortada em pedaços
- 400 g bacalhau fresco s/ pele e s/ espinhas cortado em pedaços
- ½ c. chá de sal
Béchamel
- 300 g leite
- 60 g farinha
- 30 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 450 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau à comadre
1sa 10 dk
Soufflé de atum e cebolinho
1h 5min
Bacalhau com “natas”
50min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50min
Bacalhau espiritual
50min
Soufflé de atum
1h 15min
Soufflé de peixe
1h
Lasanha de peixe
1h 5min
Torta de camarão
45min
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1h 5min
Bacalhau espiritual
50min
Açorda de peixe
20min