Wersje kompatybilne
Limonlu Sabayon Soslu Kuşkonmaz, Parmesanlı Pirinç Pilavı
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan peyniri, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 1200 g su
-
1
tk ev yapımı sebze bulyon
lub ½ tk toz sebzeli çeşni - 200 g basmati pirinci
- 500 - 700 g kuşkonmaz, gerekiyorsa saplarının odunsu kısımları kesilmiş
- 3 - 4 yk sızma zeytinyağı
Limonlu sabayon sosu
- 4 yumurta sarısı
- ½ tk tuz
- 1 tutam toz karabiber
- 10 g limon suyu
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fındıklı Bolonez Sos (Vejetaryen)
Brak ocen
Fındık, Armut ve Rokfor Peynirli Salata
Brak ocen
Kereviz Remoulade
Brak ocen
Tavuklu Buddha Bowl
1hod.
Sebze Suyu
Brak ocen
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1h 20min
Baharatlı Karamel Soslu Minik Muzlar
Brak ocen
Enginarlı ve Fasulyeli Dip
10 min
Somon ve İnce Bulgur, Kurutulmuş Domatesler İle
35 min
Mantarlı ve Tulum Peynirli Bulgur Pilavı
20 min
Caprese Wrap
Brak ocen
Kremalı Mantar Soslu Patatesli Somon
50min