Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sebzeler ve köfte
- 300 g karnabahar, çiçeklerine ayrılmış
- 300 g biber, karışık, kırmızı ve sarı, 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesilmiş
- 70 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 80 g kültür mantarı, ikiye bölünmüş
- 200 g dana kıyma
- ½ tk toz tatlı kırmızı biber
- ½ tk tuz
- ½ tk hardal
- 1200 g su
- 50 g kepekli pirinç
Sos
-
50
g sürülebilir taze peynir
lub 50 g quark - 1 - 2 tutam karabiber
- 1 tk köri tozu
- 1 damla limon suyu
- 1 - 2 tutam tuz
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1752 kJ / 410 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glütensiz Portakallı Cheesecake
5h 30min
Yıldız Anasonlu Tatlı Patates Çorbası
45 Min
Ispanak ve Peynir Dolgulu Köfte
1h 15min
Balık Köftesi ve Kaparili Patates Salatası
55 min
Zerdeçallı Yeşil Çay
Brak ocen
Portakal Soslu Tavuk Baget
1h 25 min
Fransız Fasulyeli Jambonlu Makarna
35 Min
Mangolu Hindistan Cevizli Yoğurt
10 Min
Taze Soğanlı Köfte, Havuçlu Patates Püresi ve Bademli Brokoli
50 min
Sebzeli ve Kırmızı Şarap Soslu Bonfile
45 Min
Yoğurt Soslu Keçi Peynirli Flan ve Pırasa
Brak ocen
Mantar Ezmesi
1 godz. 40 min