Mantarlı ve Tulum Peynirli Bulgur Pilavı

Mantarlı ve Tulum Peynirli Bulgur Pilavı

3.7 19 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porsiyon

Składniki

  • tulum peyniri parçalara bölünmüş (2 cm)
    100 g
  • ceviz
    100 g
  • fesleğen yaprağı
    10 adet
  • maydanoz yaprağı, taze
    3 dal
  • sarımsak
    1 diş
  • soğan ikiye bölünmüş
    80 g
  • tereyağı
    50 g
  • kültür mantarı ikiye bölünmüş
    250 g
  • pilavlık bulgur
    200 g
  • su
    500 g
  • ev yapımı sebze bulyon (opcjonalnie) (bk.öneri)
    1 ½ tk
  • tuz
    1 tk
  • karabiber
    ¼ tk
  • haşlanmış nohut
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porsiyon

Białko 74 g
Kalorie 10037 kJ / 2399 kcal
Tłuszcz 143 g
Błonnik 44 g
Węglowodany 180 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...