Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g tulum peyniri, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 100 g ceviz
- 10 adet fesleğen yaprağı
- 3 dal maydanoz yaprağı
- 1 diş sarımsak
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 50 g tereyağı
- 250 g kültür mantarı, ikiye bölünmüş
- 200 g pilavlık bulgur
- 500 g su
- 1 ½ tk ev yapımı sebze bulyon (bk.öneri) (opcjonalnie)
- 1 tk tuz
- ¼ tk karabiber
- 100 g haşlanmış nohut
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 10037 kJ / 2399 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 180 g
- Tłuszcz
- 143 g
- Błonnik
- 44 g
Alternatywne przepisy
Turplu krem peynir
10 min
Mercimek musakka
2h 20min
Biber Soslu Hindi Köftesi
55min
Ton Balıklı Sebze Noodle
Brak ocen
Somonlu Sebzeli Makarna
35 Min
Ton Balıklı Ezme
10 min
Füme Somon ve Kabaklı Makarna
35 Min
Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası
30 Min
Havuçlu Çiğ Kek
3h 15min
Yoğurtlu Fesleğenli Kabak Çorbası
35 Min
Sebzeli Tavuk
45 Min
Labneli Pratik Kabak Çorbası
25 Min