Mantarlı ve Kuruyemişli Domates Dolması

Mantarlı ve Kuruyemişli Domates Dolması

4.5 8 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
3 porsiyon

Składniki

  • herhangi bir kabuksuz kuruyemiş (örn. ceviz, badem)
    50 g
  • sızma zeytinyağı
    30 g
  • soğan ikiye bölünmüş
    50 g
  • olgun domates (Ø 5-6 cm) (bk. öneriler)
    1300 g
  • herhangi bir taze mantar (örn. kültür, kestane, istiridye), parçalara bölünmüş (5 cm)
    100 g
  • tuz
    1 tk
  • toz karabiber
    1 tutam
  • nane yaprağı
    10 - 8 adet
    1 tk kuru nane
  • maydanoz yaprağı, taze
    4 - 5 dal
  • uzun taneli beyaz pirinç
    75 g
  • limon suyu (yakl. ½ limon)
    20 g
  • maydanoz

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 11 g
Kalorie 1644 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...