Spanischer Risotto

Spanischer Risotto

4.5 434 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Hähnchenbrustfilet in Stücken (2 x 2 cm )
    400 g
  • Öl
    30 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Paprikapulver, geräuchert
    2 ½ TL
  • Zitrone Bio, 2 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Manchego Käse alt, in Stücken
    80 g
  • rote Paprika in Stücken
    200 g
  • Schalotte halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Thymian davon 4 Zweige abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
    6 Zweige
  • Butter
    20 g
  • Risottoreis (z.B. Carnaroli)
    300 g
  • Weißwein
    50 g
  • Wasser
    750 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Würfel Geflügelbrühe (für je 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 582 kcal / 2435 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...