Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 1 scalogno a metà
- 50 g di speck Alto Adige IGP a fettine o cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di verza a listarelle (1-2 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 200 g di gorgonzola dolce a pezzi
- 1 cucchiaio di pangrattato + q.b.
Pasta
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova medie
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva + q.b.
Terminare la preparazione
- 40 g di burro
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2615 kJ / 625 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 36.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortelli di patate e ricotta
1h 20min
Tortelli di zucca mantovani
2 godz. 30 min
Crêpes agli asparagi e salmone
2 godz. 30 min
Ravioli con ripieno di carne
1 godz. 40 min
Sformato di baccalà
3óra 30p
Bauletti di carne triestini
1h
Croissant con tonno affumicato
6h
Tortino di scampi in crema
2óra
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 min
Piadina romagnola farcita
55min
Blinis al curry con gamberi
1h
Tigelle
3 godz. 50 min