Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli

Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli

4.7 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 pezzi

Składniki

Pasta frolla al pistacchio
  • 70 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
  • 140 g zucchero
  • 250 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo
  • 30 g di pasta di pistacchio
  • 1 pizzico di sale
  • 115 g di burro freddo a pezzi + q.b.
Crema di ricotta
  • 90 g zucchero
  • 600 g di ricotta di pecora scolata dal siero
  • 80 g di gocce di cioccolato
Terminare la preparazione
  • 80 g di mirtilli
  • pistacchi al naturale, sgusciati e spellati q.b.
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 10.3 g
Kalorie 1711 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 22.7 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...