Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 50 g di latte
- 130 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 15 g di olio di oliva + q.b.
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
Misto di spezie Baharat
- 100 g di pepe bianco in grani
- 1 cucchiaio di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di chiodi di garofano
- 15 semi di cardamomo
- 2 cucchiaini di cannella in polvere
Ripieno agli spinaci
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 100 g di cipolle in quarti
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaino di sommacco
- 1 cucchiaino di salsa harissa
- 20 g di olio di oliva
- 100 g di acqua
- 600 g di foglie di spinaci freschi
- 30 g di pinoli sgusciati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1333 kJ / 313 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pita rustica
1 godz. 35 min
Tortino di scampi in crema
2 Std.
Panzerotti alla romana
55min
Girandole con barbabietola e semi di papavero
1 godz. 10 min
Cheesecake di focaccia alla stracciatella
12h
Dacquoise ai lamponi
3sa
Cupcake al tè verde
1 godz. 30 min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Crostata di verdure provenzale
1 godz. 20 min
Mini panzerotti al pecorino
1sa 40 dk
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6 godz. 30 min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min