![Acelgas con tomate Acelgas con tomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9D48B1F-1389-449B-BAF1-A2145529683C/Derivates/3EBB1D00-1280-4102-B6BC-3E7D3A0FAE70.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de jamón serrano en dados
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 500 g de acelgas (en trozos de 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 771 kJ / 185 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Pencas de acelga con beicon y nueces
30min
Judías verdes con tomate
45min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45min
Acelgas en adobillo
40min
Repollo salteado
25 Min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30min
Coles de Bruselas con manzana y ciruelas pasas
30min
Salteado de repollo y calabaza
15 min
Acelgas con patatas
45min
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1h
Espinacas con patatas
30min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45min