Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 600 g ervilhas descongeladas
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 700 g água
- 1 c. chá de sal
- 10 g hortelã
- 100 g natas
- 1 lima, só a raspa p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 763 kJ / 183 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas
40 min
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30 min
Creme de feijão-branco com espinafres
30 min
Creme de ervilhas e rúcula
45 min
Creme de agrião e ervilhas
45 min
Creme de couve-flor e manjericão
45 min
Creme de ervilhas da avó Adília
35 min
Creme de espinafres
40 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 min