Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g amêndoa granulada
- 300 g azeitonas pretas s/ caroço
- 2 dentes de alho
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 20 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 887.5 kJ / 212.1 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 631.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza de salmão fumado e agrião
1h 30min
Chutney de cebola roxa
24h
Patê de salmão
5min
Dip de tomate e queijo-creme
5min
Húmus de tomate e feijão-branco
5min
Linguiça com pãezinhos de centeio
2h 10min
Molho Vinagreta
5min
Rolo de queijo de cabra com crocante de frutos secos e bacon
10min
Patê de salmão
10min
Paté de requeijão com nozes
5min
Patê de alheira
20min
Patê de sardinha
5min