Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão
- 1 dente de alho
- Manteiga q.b. p/ untar
- 80 g espinafres descongelados bem espremidos
- 100 g filetes de pescada cortados em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 300 g leite
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 4 gemas de ovo
- 1 pitada de noz-moscada
- 4 claras de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 299 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de peixe
1 Std. 10 Min
Soufflé de atum e cebolinho
1h 5min
Koulibiac - Lombo de salmão em massa folhada
1h 25min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50 Min
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1h
Empada de coelho
2 Std.
Crepes de pescada
1 Std. 15 Min
Bacalhau espiritual
50 Min
Empada de pato com alho francês
13h 10min
Perna de peru com puré de maçã
11 godz. 30 min
Esparregado
20 Min
Puré de batata e legumes
40 Min