Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1120 g filtered water
- 250 g dried fettuccine (egg free - see Tips)
- 1 ½ tsp salt
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 3 garlic cloves
- ½ brown onion (approx. 90 g)
- 40 g pepitas (see Tips)
- 20 g nutritional yeast (see Tips)
- 1 tbsp tahini (see Tips)
- ¼ tsp dried thyme
- ½ tsp dried basil
- 2 tsp lemon juice
- 1 tbsp sorghum flour
- 1 pinch ground black pepper
- 350 g plant-based milk of choice
- 200 g fresh brown mushrooms, cut into thin slices (5 mm)
- 2 tbsp vegan Parmesan cheese (see Tips)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1435.9 kJ / 341.9 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Potato bake
1h 35min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35min
Millet cashew stir-fry
30 min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 min
Vegan hollandaise
10min
Mushroom stroganoff
20min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 min
Vegetable pilaf
1 godz.
Spelt Margherita pizza
2 godz.
Mushroom bolognaise
45 min
Savoury potato and onion bake
1h 30min
Butternut mac and cheese
45 min