Tomatenrisotto

Tomatenrisotto

3.9 1.3K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    50 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Tomaten in kleinen Stücken
    400 g
  • Risottoreis
    260 g
  • Weißwein
    150 g
  • Wasser
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 485 kcal / 2030 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...