Tomaten-Risotto
TM31 TM5

Tomaten-Risotto

4.2 (180 ocen)

Składniki

  • 80 g Parmesan, in Stücken
  • 500 g Tomaten, geviertelt, entkernt
  • 80 g Schalotten, halbiert
  • 4 EL Olivenöl
  • 300 g Risottoreis (z.B. Arborio)
  • 80 g trockener Weißwein
  • 600 g Geflügelbrühe, heiß
  • ½ TL Salz
  • 40 g Butter, kalt, in Stücken
  • 80 g Ricotta
  • 8 Stängel Basilikum, abgezupft
  • 4 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2468 kJ / 589 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
64 g
Tłuszcz
27 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy