Tomaten-Risotto

Tomaten-Risotto

4.2 185 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Tomaten geviertelt, entkernt
    500 g
  • Schalotten halbiert
    80 g
  • Olivenöl
    4 EL
  • Risottoreis (z.B. Arborio)
    300 g
  • trockener Weißwein
    80 g
  • Geflügelbrühe heiß
    600 g
  • Salz
    ½ TL
  • Butter kalt, in Stücken
    40 g
  • Ricotta
    80 g
  • Basilikum abgezupft
    8 Stängel
  • Pfeffer
    4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 589 kcal / 2468 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...