Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- 2 Schalotten (ca. 60 g)
- 40 g Butter
- 250 g Risottoreis
- 100 g Weißwein
- 650 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- 400 g Erbsen, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Grünkohlrisotto
40 min
Risotto mit Zucchini
40 min
Fenchel-Risotto
35 Min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Topping
45 Min
Risotto mit Basilikum
40 min
Möhren-Tomaten-Risotto mit Tatar
40 min
Risotto mit Zucchini
50 menit
Risotto
30 min
Fenchel-Risotto
40 min
G´schwindes Kürbisrisotto
25 min
Spinat-Risotto mit Safrancreme
40 min