Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Chutney
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
3 Gläser
Składniki
-
Pflaumen, getrocknet, entsteint (Soft-Pflaumen), in Stücken150 g
-
Zwetschgen halbiert, entsteint500 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Chilischote rot, entkernt, in kleinen Stücken1
-
Zwiebeln halbiert250 g
-
Senfkörner gelb25 g
-
Gelierzucker 2:1250 g
-
Salz15 g
-
Rotweinessig250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
9 g
Kalorie
2610 kJ /
619 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
127 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2018
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 godz. 30 min
Birnen-Chutney
50 min
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Pfirsich-Chutney
50 min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 godz.
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 godz. 15 min
Quitten-Meerrettich
30 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Trauben-Chutney
25 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min