Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 160 g leite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 30 g azeite
- 10 g açúcar
- 300 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g queijo mozarela curado cortado em pedaços
- 80 g azeite
- 20 g manjericão
- ½ c. chá de sal
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney de cebola roxa
24 Std.
Queijo com doce de pimentos
1j
Pinhas de queijo e amêndoa
20 Min
Crackers de sésamo
20 Min
Empada de cozido à portuguesa
2h 10min
Duas sopas frias: Espargos e ervilhas & beterraba e tomate
30 Min
Trança
1j
Bombons de avelã
50 Min
Arancini de tomate
1j
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min
Pão enrolado com pesto
1 Std. 40 Min
Sanduíche com pasta de requeijão
10 min.