Wersje kompatybilne
Bolo de milho com limão e sementes de papoila
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 200 g amêndoa s/ pele
- 200 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 200 g açúcar
- 3 ovos
- 1 limão (raspa e sumo)
- 100 g farinha de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 25 g sementes de papoila
Glacé
- 250 g açúcar
- 1 clara de ovo
- 10 g sumo de limão
- Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2759 kJ / 660 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas crackers com descarte de massa-mãe
45 min
Bolo de amêndoa sem glúten
50min
Bolo de polenta
1óra
Muffins integrais com queijo e espinafres
25 Min
Bolo de camomila
40 min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20min
Bolo de curgete e cacau
24h
Tarte de outono
1óra 10p
Bolo de cranberries e pistácios
1óra
Bolo de açafrão
1óra
Bolo de ricota e limão
1óra
Bolo de amêndoa e chocolate
50min