Wersje kompatybilne
Bolo de milho com limão e sementes de papoila
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 200 g amêndoa s/ pele
- 200 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 200 g açúcar
- 3 ovos
- 1 limão (raspa e sumo)
- 100 g farinha de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 25 g sementes de papoila
Glacé
- 250 g açúcar
- 1 clara de ovo
- 10 g sumo de limão
- Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2759 kJ / 660 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins de casca de maçã
1h
Bolo de requeijão e abóbora
45min
Bolo de cenoura e All-bran
45min
Bolo de banana e noz
50min
Queques de limão e sementes de papoila
40min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45min
Kadaka - Crepes de mandioca com creme de coco
20min
Tarte leve de amora
1h 30min
Queques de amêndoa
1h
Batatada - Bolo de batata doce
2h 25min
Pudim de tapioca
1h 30min
Pão de banana e cacau
30min