Empanada de dátiles y beicon

Empanada de dátiles y beicon

4.7 95 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

Masa
  • 400 g de harina
  • 180 g de mantequilla a temperatura ambiente en trozos
  • 70 g de agua
  • 1 huevo
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 cucharadita de levadura química en polvo
Relleno y montaje
  • 350 g de beicon en lonchas (sin cortezas ni ternillas)
  • 350 g de jamón cocido en lonchas
  • 350 g de dátiles sin hueso abiertos por la mitad
  • 350 g de lonchas de queso de sándwich
  • 1 huevo batido

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 779.1 kcal / 3256.6 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 41.6 g
Węglowodany 67.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 21.5 g
Sód 1923.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...