Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan rápido de tinta de calamar
- 85 g de leche
- 75 g de agua
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de azúcar
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 25 g de levadura prensada fresca
- 2 sobres de tinta de calamar
- 230 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
Alioli
- 250 g de aceite de girasol
- 20 g de zumo de limón
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal
Calamares fritos
- 500 g de aceite para freír
- 500 - 600 g de calamares frescos (en trozos de 3x3 cm o en anillas)
- 1 cucharadita rasa de sal
- 150 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 4755 kJ / 1137 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 102.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de cecina y queso de cabra
9 Std. 20 Min
Txangurro
1 godz. 10 min
Boroña con compango
2h 15min
Mini gofres bravas
2h 30min
Patatas "de luxe"
30 min
Tigres
1h
Aros de cebolla
20 min
Bao buns con gambones crujientes
1h
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 min
Salsa brava
10min
Bao buns de secreto ibérico
2h 30min
Patatas bravas en tempura
1 godz. 10 min