Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cabezas de ajos peladas
- 5 clavos
- 3 pimientas de Cayena secas enteras
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 cucharadas de pimentón dulce
- 1 cucharada de pimentón picante
- 1 cucharada de pimienta molida
- 2 cucharadas de orégano seco
- 1 cucharada de tomillo seco
- 1 cucharada de sal
- 200 g de aceite de girasol
- 200 g de vinagre
- 500 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 9389 kJ / 2246 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 199.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 2411 mg
Alternatywne przepisy
Salsa cóctel
5min
Alioli
10min
Mayonesa
5min
Ñoquis fritos con salsa de cheddar
1h 30min
Nachos picantes
45min
Ebi tempura (langostinos en tempura)
30min
Salsa de yogur masala (Raita masala) - India
5min
Costillar de cerdo asado al chimichurri con ensalada de patata y palmitos
1h 5min
Mayonesa a la francesa
5min
Mojo picón
5min
Salsa barbacoa ahumada
15min
Salsa brava
10min