Salsa chimichurri indiana

Salsa chimichurri indiana

3.2 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
100 g

Składniki

  • 2 cabezas de ajos peladas
  • 5 clavos enteros
  • 3 pimientas de Cayena secas enteras
  • 8 - 10 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 2 cucharadas de pimentón dulce
  • 1 cucharada de pimentón picante
  • 1 cucharada de pimienta molida
  • 2 cucharadas de orégano seco
  • 1 cucharada de tomillo seco
  • 1 cucharada de sal
  • 200 g de aceite de girasol
  • 200 g de vinagre
  • 500 g de vino blanco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 2411 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 9389 kJ / 2246 kcal
Tłuszcz 199.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 23.2 g
Węglowodany 18.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...