Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 350 g de harina de maíz de molino (y algo más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de sidra
- 8 - 16 trozos de chistorra de 18-20 cm (aprox. 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 990 kJ / 237 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pochas a la navarra
40 min
Patatas a la riojana
40 min
Torrijas a la plancha (sin azúcar)
2 godz. 20 min
Txangurro
1 godz. 10 min
Porrusalda con calabaza
50 min
Pochas guisadas con pato
1 godz. 10 min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40 min
Pimientos de piquillo con ajos
15 Min
Quesada pasiega
45 min