Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mandorle tostate non salate
- 170 g di cioccolato al latte a pezzi
- 130 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 50 g di caffè espresso
- 80 g di Rum
- 150 g di Alchermes
- 10 fette di pane raffermo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1743.4 kJ / 416.4 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Panforte
1h
Charlotte al pandoro e spumante
4 Std. 50 Min
Dolce riccio
1 Std. 20 Min
Piccola pasticceria natalizia
4 Std.
Pandoro al caffè con salsa al caramello
12h 30min
Meringhe al caramello con crema inglese
30 Min
Torta del cardinale
3 Std. 30 Min
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3 Std. 30 Min
Tortelloni alle cime di rapa
4sa 30 dk
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Lecca-lecca
40min