Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ravioli
- 150 g di rape rosse
- 80 g di acqua
- 80 g di semola di grano duro + q.b.
- 40 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di sale
- 23 g di olio extravergine di oliva
- 20 gamberi rossi
- 10 g di porro
- 100 g di carciofi, puliti e in 8 spicchi
- 100 g di patata lessa
- 1 pizzico di pepe rosa macinato
- 7 - 8 foglie di menta fresca, lavate
Crema di burrata e terminare la preparazione
- 200 g di burrata
- 30 g di latte
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3389 kJ / 810 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Turbante di branzino in scorza d'arancia e pepe rosa con gamberi di Santa Margherita
1h
Mini hamburger di tonno
3 Std. 40 Min
Bicchierini mimosa salati
2óra
Tartare al salmone
1h
Tartare di manzo, cipolla e pomodori secchi con salsa aïoli
1óra 25p
Filetto di manzo sottovuoto con salsa al cioccolato nero
2óra
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2h 20min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 min.
Gyoza neri
1 godz. 30 min
Ravioloni neri ripieni di branzino
1j 45 menit
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
1 godz. 30 min
Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi
55min