Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ravioli
- 150 g di rape rosse
- 80 g di acqua
- 80 g di semola di grano duro + q.b.
- 40 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di sale
- 23 g di olio extravergine di oliva
- 20 gamberi rossi
- 10 g di porro
- 100 g di carciofi, puliti e in 8 spicchi
- 100 g di patata lessa
- 1 pizzico di pepe rosa macinato
- 7 - 8 foglie di menta fresca, lavate
Crema di burrata e terminare la preparazione
- 200 g di burrata
- 30 g di latte
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3389 kJ / 810 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Ravioli alla rapa rossa con burro e salvia
1 Std. 30 Min
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1 Std. 30 Min
Ravioli di patate e scampi allo spumante
2 Std. 20 Min
Mezze sfere al caramello e vaniglia
6 Std. 25 Min
Semifreddo al tè verde
5h
Cuori rossi ripieni ai formaggi (per 2 persone)
1 Std.
Pudding al mango
10 Min
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4h
Piccole pavlove con mousse al caramello
3 Std.
Risotto cremoso della Vigilia (TM6)
50min
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2h
Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi
55 min