Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di bietole, le foglie, private della parte centrale, pulite, asciugate e a listarelle (1-2 cm)
- 30 g di vino bianco secco
- 70 g di pomodorini ciliegia a metà
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 150 g di tofu affumicato
- 20 g di pangrattato
Pasta
- 75 g di farina tipo 00
- 75 g di farina di semola di grano duro + q.b. per infarinare
- ½ cucchiaino di amido di mais
- 75 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- mandorle a lamelle a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes (vegan)
1h
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8h
Svizzere vegan
1h
Ravioli al radicchio rosso e noci (vegan)
1h 40min
Panini per burger (vegan)
5h
Formaggio vegano
6h 40min
Big burger
1h
Erbazzone (vegan)
2h 20min
Panna (vegan)
10min
Pesto alla genovese (vegan)
10min
Maionese vegana
15min
Piadina integrale al tofu (vegan)
1h 30min