Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa agli arachidi
- 50 g di arachidi tostate
- 200 g di acqua
- 70 g di burro di arachidi
- 70 g di salsa hoisin
Ripieno
- 1 cetriolo
- 200 g di carote, pelate
- 1 peperone rosso, pulito (250 g circa)
- 1 peperone giallo, pulito (250 g circa)
- 100 g di cavolo rosso
Terminare la preparazione
- 500 g di acqua tiepida
- 15 fogli di carta di riso per involtini primavera (circa Ø 20 cm)
- 150 g di pomodori datterino, a fette sottili
- 150 g di lattuga verde tipo iceberg
- 3 rametti di menta fresca, le foglioline lavate (opcjonalnie)
- 3 rametti di foglie di coriandolo, fresche, le foglioline lavate (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 563 kJ / 134 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 54 mg
Alternatywne przepisy
Crêpes di carote con salsa al pomodoro
1h
Ghiaccio tritato
Brak ocen
Insalata di verdure con salsa agli anacardi (vegan)
2 Std. 45 Min
Formaggio alle noci
20h 30min
Cassoulet di fagioli con pesto di noci a Cottura Lenta
6h
Banane sottovuoto con salsa al cocco e cannella
30min
Croissant
7 Std. 30 Min
Pizza saporita con uova e spinaci
2h 30 min
Uova alla Benedict
45min
Zucca al curry
45min
Frittata di riciclo (senza uova)
1h
Croissant
7 Std. 30 Min