Gemüseplatte mit Petersilien-Zitronensauce

4.9 302 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz und etwas mehr
    1 TL
  • Erdäpfel, festkochend geschält und je nach Größe geviertelt oder geachtelt
    550 - 600 g
  • Suppengemüse (z. B. Karotten, Sellerie, gelbe Rüben), in 5 mm Scheiben oder Stiften
    350 g
  • Brokkoliröschen halbiert
    150 g
  • Lauch in Ringen (1 cm)
    80 g
  • Crème fraîche
    125 - 150 g
  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Butter in Stücken
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 294 kcal / 1230 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 676 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...