Urządzenia i Akcesoria
Likier pomarańczowy z białą czekoladą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 butelki
Składniki
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g brązowego cukru
-
30 g skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
80 g soku z pomarańczy (opcjonalnie) świeżo wyciśniętego
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 jajko
-
300 g whisky
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
179.5 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
7162.6 kJ /
1711.9 kcal
Tłuszcz
92.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
56.5 g
Węglowodany
122.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROCENTY NA PREZENTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomarańczowy likier jajeczny
20 min
Likier z kukułek
15 min
Mleczny likier z whisky
20 min
Likier piernikowy
10 min
Likier kawowo-orzechowy
10 min
Likier czekoladowy
10 min
Likier kokosowy
20 min
Likier chałwowy
15 min
Likier marcepanowy
15 min
Likier krówkowy
10 min
Likier makowy
1 godz. 20 min
Likier kawowo-kajmakowy
10 min