Empanada de langostinos, queso crema y cebolla confitada

Empanada de langostinos, queso crema y cebolla confitada

4.7 115 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 raciones

Składniki

Masa
  • 450 g de harina
  • 1 pellizco de sal
  • 200 g de mantequilla fría, en trozos
  • 100 g de agua
  • 1 huevo
  • 20 g de levadura prensada fresca
Relleno y montaje
  • 500 g de cebolla en trozos
  • 70 g de mantequilla en cuartos
  • 50 g de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de sal
  • 500 g de langostinos crudos sin pelar
  • 40 g de azúcar moreno
  • 250 g de queso cremoso (tipo Philadelphia®)
  • 1 huevo batido (para pintar la masa)
  • 1 cucharada de semillas de sésamo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 12.19 g
Kalorie 1941 kJ / 464 kcal
Tłuszcz 31.05 g
Błonnik 2.25 g
Węglowodany 33.88 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...