Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g coentros
- 400 g camarão c/ casca
- 500 g água
- 1000 g bivalves c/ casca (mexilhões, amêijoas, berbigão)
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 100 g tomate
-
150
g pimento verde
lub 150 g pimento vermelho - água até perfazer 900 g
- 300 g arroz agulha
-
1 ½
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de marisco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1792.2 kJ / 428.4 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 565.3 mg
Alternatywne przepisy
Arroz de cabidela
50min
Massa guisada com carne
45min
Jardineira de carne
1h 5min
Cozido à portuguesa
1 Std. 35 Min
Caldeirada de peixe
45min
Arroz de tomate
30min
Esparguete fino com amêijoas e vieiras
1 Std. 40 Min
Lulas guisadas
50min
Rancho
2h 45min
Canja
55min
Arroz de pato
1h 5min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min