Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 400 g morangos, pêssego, manga ou frutos silvestres (se necessário descascada e cortada em pedaços)
- 1 lata de leite condensado (370 g aprox.)
- 400 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1176.5 kJ / 281.2 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 75 mg
Alternatywne przepisy
Mousse de lima com chocolate
2 Std.
Pudim que não vai ao forno
6 Std.
Mousse de maçã
8h 20 min
Bavaroise de morango
8 godz. 5 min
Mousse de chocolate e avelã
5 Min
Summer pudding
8h
Ovo estrelado
40 Min
Mousse de mirtilo
12 Std.
Delícia de morango
1 Std. 30 Min
Patê de fumados
5 Min
Mousse de pêssego
3 Std.
Mousse de framboesa e lima
5 Min