Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 400 g morangos, pêssego, manga ou frutos silvestres (se necessário descascada e cortada em pedaços)
- 1 lata de leite condensado (370 g aprox.)
- 400 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1176.5 kJ / 281.2 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 75 mg
Alternatywne przepisy
Tarte gelada de limão
8 godz.
Mousse de chocolate com laranja
40 min
Duo de purés de fruta
2 godz. 20 min
Panacota de framboesa com molho de laranja
4 Std. 35 Min
Bavaroise de morango
8 Std. 5 Min
Mousse rápida de framboesa
15 Min
Delícia de morango
1 godz. 30 min
Panacota de frutos do bosque light
7ωρ.
Mousse com ananás e hortelã
4h
Semifrio de framboesa
8h 20min
Crumble de banana e pera
30 min
Mousse de framboesa e lima
5min