Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio e cobertura
- 80 g sobras de pão partido em pedaços
- 30 g coentros
- 30 g manteiga
- 80 g farinha
- 600 g leite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Torta de bacalhau
- 250 g cebola
- 4 dentes de alho
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 450 g bacalhau demolhado e desfiado, bem espremido
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 800 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1470 kJ / 352 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bola rápida de carne
55 Min
Soufflé de peixe
1 Std. 10 Min
Empada de alheira e grelos
1 Std.
Torta de bacalhau
1 Std.
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1 Std.
Gratinado de frango, Creme de legumes e Papelotes de fruta
1 Std.
Rolo de carne
1 Std.
Rolo de bacalhau com broa
50 Min
Pudim de peixe da avó Titão
2h 30 min
Rolo de pescada e salmão
1h 15min
Bacalhau espiritual
50 Min
Rolo de bacalhau
2 godz.