Torta de bacalhau

Torta de bacalhau

4.6 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 doses

Składniki

Recheio e cobertura
  • sobras de pão partido em pedaços
    80 g
  • coentros
    30 g
  • manteiga
    30 g
  • farinha
    80 g
  • leite
    600 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
Torta de bacalhau
  • cebola
    250 g
  • dentes de alho
    4
  • azeite mais q.b. p/ regar
    50 g
  • bacalhau demolhado e desfiado bem espremido
    450 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
    1000 g
  • água
    800 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 352 kcal / 1470 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...